Elgen er det største landpattedyret i Norge og kan sammenlignes med storfe størrelsesmessig, og elgslaktet deles opp etter samme prinsipp som storfe. Elgen er i best kvalitet om høsten, etter å ha beitet på all slags gode vekster hele sommeren som gress, urter og løv fra treslag som rogn, osp, selje og bjørk.

Elgjakt har man drevet med siden steinalderen. Men det er et stykke fra datidens jaktgroper til årets velorganiserte jaktlag, men smaken er lik. Elgkjøtt er best om det får mørne før bruk. På Li-Vilt får vi inn elgen til våre mottak innen 4 timer etter den er skutt, med skinn og hode på, slik at vi har full kontroll over hygienen under flåing, og nedkjøling av kjøttet til mørning.

Mørnet elgkjøtt er veldig godt og serveres på mange middagsbord rundt om i Norge.

Elgkjøtt er magert og egner seg godt til frysing, men for å få det beste resultatet bør det tines langsomt opp før bruk. Dette kan gjøres ved at du for eksempel lar kjøttet tine i kjøleskapet. Det tar lengre tid, men resultatet blir også bedre. 

Før kjøttet skal stekes er det en fordel at det ligger i romtemperatur ca. 30 minutter. Dette for at kjøttet ikke skal kjøle ned stekepanna, og bli ”kokt” isteden for stekt, og for at varmen skal trenge lettere inn i biffene.

Visste du at?… Hos elgen lagres kroppsfettet i stor grad i “depoter” utenfor de store muskelgruppene, og ikke isprengt i muskulaturen som i tamme dyr. Lavt fettinnhold reduserer risikoen for harskning og gjør at elgkjøtt tåler å lagres/fryses i lang tid.