
Til 4 hamburgere trenger du:
Reinsdyrsburger
Hamburgerbrød
Tyttebærrømme
Soppstuing
Salat
Start med å lage tyttebær-rømme. Denne lager du ved å forsiktig blande 2 dl seterrømme og 1 ss tyttebærsyltetøy. Blander du for mye, vil rømmen bli rennende. For en mer “eksklusiv” tyttebær-rømme, bruker du rørosrømme istedet for seterrømme. Sett tyttebær-rømmen i kjøleskapet slik at den får trekt litt. Da blir det nemlig mer smak på den.
Til soppstuingen trenger du:
250 g kantareller, eller sopp som du har tilgjengelig
1/2 løk
4 skiver røkt bacon
1,5 dl matfløte
1 båt hvitløk
Salt og pepper etter ønske
1 ss smør
Stek soppen til den har sluppet alt vannet (da er den forvellet, det er viktig!) . Når soppen er ordentlig forvellet kan du ha i 1 ss smør i panna og steke løken gyllen sammen med soppen.
Stek bacon. Ha alt sammen i en kasserolle og la soppstuingen tykne.
Salte og pepre etter ønske.
